Sudije koje dijele pravdu na mečevima Telekom 1. CFL i Druge lige Crne Gore završile su danas redovni seminar koji se održava prije početka takmičarske sezone.

Tokom trodnevnog seminara u Pljevljima, arbitri koji se nalaze na jedinstvenoj listi, prošli su provjeru teorijskog znanja i fizičke priprmljenosti. Takođe, tokom predavanja članovi Sudijske komisije i instruktori suđenja upoznali su sudije sa izmjenama i dopunama Pravila fudbalske igre.

- Danas smo završili seminar za sudije sa jedinstvene liste i kontrolore suđenja. Pored obaveznih ljekarskih pregleda, testirali smo nivo fizičke spremnosti sudija, nakon čega su sudije i kontrolori radili video test. Naši instruktori su prezentovali izmjene i dopune Pravila fudbalske igre, ali i iznijeli sugestije na četiri teme koje smo evidentirali kao oblasti u kojima možemo da napredujemo. Novina je da smo radili na taktičkoj pripremljenosti sudija. Član stručnog štaba “A” reprezentacije Dragoje Leković analizirao je igru timova Prve lige i dao informacije koje mogu pomoći sudijama u domenu pripreme za utakmicu, kretanja i postavljanja za vrijeme utakmica. Generalno, sasvim smo zadovoljni nivoom fizičke spreme sudija. Od svih testiranih sa liste za suđenje samo jedan kandidat nije zadovoljio potrebne norme, dok sa liste za pomoćnike dva kandidata nisu bila uspješna, rekao je Radojica Kruščić, predsjednik Komisije za suđenje.

Fudbalski savez je i ove sezone, kao i svih prethondih, izdao prevedeno izdanje Pravila fudbalske igre. Prevod knjige koju izdaje Međunarodni fudbalski bord (IFAB) djelo je Amila Gerine, člana Susdijske komisije i profesora engleskog jezika.