Ženska pionirska reprezentacija Crne Gore poražena je u meču drugog kola međunarodnog turnira „Trofej FSCG“ od odgovarajuće selekcije Bosne i Hercegovine rezultatom 3:1.

Naše pionirke pružile su bolje izdanje u odnosu na duel sa Albanijom, ali je to bilo nedovoljno da se zaustavi veoma dobra selekcija Bosne, koja nakon dva odigrana kola zauzima prvo mjesto. U drugom meču Albanija je nakon izvođenja jedanaesteraca savladala selekciju Hrvatske rezultatom 7:6. Meč je u regularnom toku završen rezultatom 1:1.

Bosanke su do prednosti došle u sedmom minutu igre kada je Farila Mujkić iskoristila veliku grešku našeg čuvara mreže da donese prednost gošćama.

U posljednjem minutu prvog dijela Bosna je duplirala prednost nakon lijepe akcije i realizacije Kloe Japić.

U nastavku susreta Fadila Mujkić je iskoristila situaciju jedan na jedan sa Potparom i po drugi put se upisala u listu strijelaca.

Naša selekcija je u posljednjem minutu susreta ublažila poraz zahvaljujući Jeleni Karličić koja je pogodila mrežu rivala iz slobodnog udarca sa 25 metara.

- Bosanke su bile bolje i zasluženo su slavile pobjedu u današnjem susretu. Mi smo odigrali bolje nego juče, imali nekoliko dobrih pokušaja da ugrozimo gol protivnika, da bi u samom finišu postigli pogodak iz slobodnog udarca. Najbitnije nam je da igramo što više utakmica u ovom uzrastu. Pred nama je slobodan dan i pokušaćemo da oporavimo djevojcice za posljednju utakmicu u kojoj igramo protiv vršnjakinja iz Hrvatske.

U posljednjem kolu turnira, koje je na programu u četvrtak, naša selekcija odmjeriće snage sa vršnjakinjama iz Hrvatske. Početak susreta na terenu Trening kampa FSCG zakazan je za 10 časova.


Crna Gora – Bosna i Hercegovina 1:3

Stadion FK „Mladost“, Podgorica.


Sudija: Ivan Vidaković (Crna Gora).

Strijelci
0:1
– Fadila Mujkić 7', 0:2 – Kloe Japić 35', 0:3 – Fadila Mujkić 62', 1:3 – Jelena Karličić 70'

Crna Gora: Ljiljana Potpara, Jelena Tošić, Jovana Miladinović (Majda Drešević), Marija Maraš, Jelena Sarić (Milena Čolaković), Ana Knežević (Maja Miletić), Enida Bošnjak, Nađa Đurđevac, Jelena Karličić, Bojana Milović (Marica Bajić), Sara Živanović (Nikolina Caković).
Selektor: Derviš Hadžiosmanović.

Bosna i Hercegovina: Larisa Bašić (Josipa Radoš), Gloria Sličković (Azemina Saldum), Melisa Sipović (Vladana Barać), Matea Topalović, Sidnej Japić, Varvara Šešlija, Maja Jelčić (Ajla Krivić), Sajra Fejzić (Irma Kurtagić), Kloe Japić (Elma Husić), Sofija Krajšumović (Edina Omićević), Fadila Mujkić.
Selektor: Iljia Licuć.