Mlada reprezentacja Crne Gore poražena je od selekcije Ukrajine rezultatom 2:1 u polufinalnom susretu memorijalnog turnira „Valeri Lobanovski“. Izabranici Mojaša Radonjića za dva dana igraju meč za treće mjesto protiv selekcije Slovenije, koja je u drugom polufinalnom susretu pretpjela minimalan poraz od vršnjaka iz Finske.

„Sokoli“ su prikazali dobru igru na današnjem susretu, parirali protivniku u svim segmentima igre ali nisu uspjeli da postignu više od jednog pogotka. Pitanje pobjednika riješeno je već u prvom dijelu susreta – sva tri pogotka postignuta su do 20. minuta.

Radonjićevi izabranici prvi su pronašli put do mrže rivala, već u šestom minutu igre. Oliver Šarkić je poveo kontranapad našeg tima, sjajno „zavukao“ loptu za Cmiljanića koji je preciznim udarcem zatresao mrežu domaćina.

Ukrajinci su odgovorili munjevito i nakon samo dva minuta igre došli do izjednačenja. Odličnu akciju domaćina i precizno dodavanje Lučkeviča u pogodak je pretvorio Gutsuljak.

U 18. minutu Zinčenko je fantastično izveo slobodan udarac sa dvadesetak metara, pogodio mjesto koje je bilo van domašaja Matije Šarkića i obezbijedio selekciji Ukrajine učešće u finalnom meču memorijala „Valeri Lobanovski“.

- Odlično smo počeli meč i veoma rano došli do prednosti. Ipak, odmah nakon pogotka uslijedio je period u trajanju od dvadesetak minuta tokom kojih su Ukrajinci bili bolji i tokom kojeg su uspjeli da dođu do preokreta. Do kraja susreta Ukrajina je imala više dobrih akcija, pa je pobjeda u današnjem susretu i zaslužena. Mi smo, osim rano postignutog pogotka, u nastavku susreta imali dvije polukontre koje nismo uspjeli da završimo na pravi način pa su izostali i dobri pokušaji. Na današnjem susretu bio je primjetan pomak u igri u odnosu na ono što smo pokazali u posljednjem meču protiv selekcije Makedonije. Za dva dana imamo još jedan duel sa jakim protivnikom i novu priliku da vidimo kakve su mogućnosti igrača koje imamo na raspolaganju, rekao je selektor Radonjić.

Meč za treće mjesto na turnir „Valeri Lobanovski“ naša selekcija odigraće protiv vršnjaka iz Slovenije u četvrtak, 8. juna sa početkom u 15:00 časova.


Ukrajina – Crna Gora 2:1

Stadion Dinama, Kijev.


Sudija: Jevgen Aranovski (Ukrajina).

Strijelci
0:1
– Boris Cmiljanić 6', 1:1 – Aleksej Gutsuljak 8', 2:1 – Aleksandar Zinčenko 18'

Žuti kartoni
Miloš Drinčić, Driton Camaj, Dejan Kotorac – Crna Gora

Crveni karton
Aleksej Žbun 90'+5' – Ukrajina

Ukrajina: Danilo Kanevcev, Pavlo Lukijančuk, Aleksandar Osman, Ilija Brjukov, Igor Kirjukancev, Marian Šved (Aleksej Žbun), Beka Vačiberadze (Jevgen Čeberko), Jurij Vankulo, Aleksandar Zinčenko, Aleksej Gutsuljak (Igor Kočerhin), Valeri Lučkevič.
Selektor: Aleksandar Holovko.

Crna Gora: Matija Šarkić, Momčilo Rašo (Janik Filipović (Miloš Drinčić)), Andrija Vukčević, Emir Azemović, Miomir Đuričković (Stefan Lončar), Boris Cmiljanić (Đorđije Vukčević), Oliver Šarkić (Iija Vukotić), Dragan Grivić, Zoran Petrović (Driton Camaj), Mihailo Perović (Nikola Krstović), Dejan Kotorac.
Selektor: Mojaš Radonjić.