Omladinska reprezentacija Crne Gore remizirala je u drugom prijateljskom meču sa vršnjacima iz Rumunije – duel odigran u Bukureštu završen je bez pogodaka.

„Sokoli“ su i u revanšu pružili dobru igru, parirali protivniku u svim segmentima igre ali je nedostajalo preciznosti u završnici akcija da se upiše bolji rezultat.

Prvu priliku na današnjem susretu imali su Rumuni – Ljubanović je odlično intervenisao i zaustavio udarac Merloja sa deset metara.

Izabranici Aleksandra Miljenovića odgovorili su šesti minuta kasnije ali se istakao i čuvar meže na drugoj strani terena koji je zaustavio dobar pokušaj Pavla Krstovića sa 12. metara.

U devetom minutu nastavka Kriještorac je fantastično šutirao sa preko 20. metara, ostavo rumunskog golmana bez odgovor ali je lopta okrznula stativu i izašla u gol aut.

Dva minuta prije kraja susreta Ljubanović je još jednoom fenomenalno intervenisao i spriječio čist pogodak nakon udrca Vidrasana.

- Izuzento kvalitetna utakmica, odigrana u jakom ritmu od stane oba rivala. Bili smo maksimalno motivisani i borbeni, pružili smo maksimum mogućnosti u ovom trenutnu i na tome bih čestitao igračima. Meč je bio ravnopravan, sa po nekoliko prilika na obje strane. Možemo biti zadovoljni igrom na ova dva susreta, koja je bila mnogo bolja nego što govore rezultati. Moram istači i činjenicu da smo imali tri debitanta koji su opravdali poziv, dok nam je nedostajalo pet igrača zbog obaveza u klubovima, rekao je slektor Miljenović.


Rumunija – Crna Gora 0:0

Stadion NTC Buftea, Bukurešt.


Žuti kartoni
Georg Merloj - Rumunija
Radule Krulanović, Bojan Roganović, Pavle Krstović – Crna Gora

Rumunija: Andrej Vlad (Marian Ajoani), Denis Haruc, Aleksandru Čindris, Kristijan Podin, Robert Bogdan (Georg Ganea), Raul Vidrašan, Rareš Lazar (Aleksandru Straulea), Georg Merloj (Daniel Ćifu), Andrej Kordea (Razvan Prodan), Radu Birzan (Dan Berći), Andej Sintean (Robert Moldoveanu).
Selektor: Adrian Bogniu.

Crna Gora: Krsto Ljubanović, Radule Krulanović, Nojan Roganović, Vasilije Terzić (Zvonko Ceklić), Nikola Kumburović, Radovan Bećirović, Vladan Bubanja, Nikola Krstović, Pavle Krstović (Aleksa Marušić), Miloš Drinčić, Eniks Kriještorac (Božidar Bujiša).
Selektor: Aleksnadar Miljenović.