Fudbaleri Sutjeske osvajači su Kupa Crne Gore za sezonu 2016/17! Nikšićani su u finalnom susretu koji je večeras odigran na Gradskom stadionu u Podgorici savladali ekipu Grblja rezultatom 1:0 - pitanje pobjednika riješio je Miljan Vlaisavljević pogotkom u 72. minutu susreta.

Sutjeska je deset godina čekala na novu priliku da zaigra u finalnom meču najmasovnijeg takmičenja. Nakon dvije uzastopne titule šampiona Nikšićani su kolekciji trofeja dodali i pehar namijenjen pobjedniku Kupa koji im je izmakao u prvoj sezoni i finalnom duelu sa Rudarom.

Izabranici Nikole Rakojevića kontroloisali su igru tokom većeg dijela susreta, imali bolje prilike dok su na drugoj strani terena znalački odbijali napade Grblja iz kontranapada.

„Plavo-bijeli“ su prijetili uglavnom preko Vlaisavljevića i Boškovića, koji su već u prvom dijelu imali dvije prilike da donesu prednost domaćinu. Udarac Vlaisavljevića na isteku pola sata igre zaustavio je Lazar Carević, dok je Ivan Bošković propustio da realizuje stoprocentu priliku nakon centaršuta Kovačevića – iskusni napadač tukao je iz petrerca nakon klizećeg starta i poslao loptu pored lijeve stative protivničkog gola.

Sijenku na finalne i fenomenalan ambijent na Gradskom stadionu u Podgorici bacio je incident u 70. minutu susreta kada je na prostor između sjeverne i zapadane tribine ubačen suzavac, zbog čega je uslijedio prekid u trajanju od 14. minuta.

Odlučujući momenat velikog finala odigrao se dva minuta nakon povratka ekipa na teren – Vlaisavljević je ukrao loptu Milanu Careviću, našao se jedan na jedan sa golmanom rivala i preciznim udarcem sa desetak metara pogodio mrežu protivnika.

Stečenu prednost Nikšićani su znalački čuvali do kraja susreta i posljednjeg zvižduka sudije Milačića koji je ujedno označio početak velikog slavlja igrača i navijača Sutjeske.

Sutjeska će kao osvajač Kupa naredne sezone predstavljati našu zemlju u kvalifikacijama za Evropa ligu.


Sutjeska – Grbalj 1:0

Gradski stadion, Podgorica.
Gledalaca: 4.000


Sudija: Milovan Milačić.

Strijelac
1:0
– Miljan Vlaisavljević 72'

Žuti kartoni
Miloš Bakrač – Sutjeska
Nemanja Nedić – Grbalj

SUTJESKA: Vladan Giljen, Veljko Vuković, Stevan Kovačević (od 87. Igor Poček), Ivan Bošković (od 82. Dejan Zarubica), Stefan Lončar, Noburu Šimura, Miloš Vučić, Nikola Stijepović, Miljan Vlaisavljević, Miloš Bakrač, Slavko Damjanović.
Šef stručnog štaba: Nikola Rakojević.

Grbalj: Lazar Carević, Dragan Grivić, Marko Nikolić, Milan Zorica (od 79. Ivan Jablan), Šaleta Kordić, Milan Carević, Ćetko Manojlović (od 78. Đorđije Vukčević), Vojin Pavlović, Nemanja Nedić, Srđan Ajković (od 46. Ilija Vukotić), Bojan Lazarević.
Šef stručnog štaba: Dragoljub Đuretić.