Ženska omladinska reprezentacija Crne Gora poražena je nakon jedanaesteraca od selekcije Rumunije u meču posljednjeg kola UEFA razvojnog turnira koji je tokom prethodnih sedam dana održan u Bugarskoj.

Duel sa Rumunkama završen je rezultatom 1:1 u regularnom toku, da bi protinvik nakon izvođenja jedanaesteraca slavio rezultatom 6:5.

Naše omladinke pružikle su dobru igru u duelu sa Rumunkama, imale terensku inicijativu koju i nekoliko izglednih prilika da postignu pogodak, ali je nedostatak koncentracije u finišu susreta uticao da se meč završi neriješenim rezultatom.

I pored velikog broja opasnih napada izabranica Derviša Hadžiosmanovića, protivnik je prvi uspio da pronađe put do mreže – prednost Rumunkama donijela je Loredana Popa u 52. minutu susreta.

Samo devet minuta kasnije naša selekcija je odgovorila i došla do izjednačenja preko Aleksandre Popović koja je iskoristila dobru akciju našeg tima i pogodila metu rivala.

Rumunke su u penal seriji imale više sreće, bile precizne šest puta iz sedam pokušaja, dok je naša iz istog broja pokušaja pet puta zatresla mrežu.

- Odigrali smo ovaj turnir veoma dobro, pružili nekoliko odličnih partija koje nismo uspjeli da krunišemo na pravi način. Ipak, odigrali smo četiri susreta na ovom turniru i nismo nijednom poraženi u regularnom toku. Tokom mečeva na turniru u Bugarskoj ova generacija je pokazala da ima potencijal i potrudićemo se da što bolje pripremimo ekipu do početka kvalifikacija. Nadam se da ćemo uspjeti da odigramo još nekoliko prijateljskih mečeva, da ćemo uigrati ekipu kako bi na turniru preliminarne runde kvalifikacija u Njemačkoj napravili korak više i plasirali se po prvi put u elitnu rundu, rekao je selektor Hadžiosmanović.


Crna Gora – Rumunija 1:1 (nakon penala 5:6)

Gradski stadion Albena, Bugarska.


Strijelci
0:1
– Lordana Popa 52', 1:1 – Aleksandra Popović 62'

Crna Gora: Milica Knežević, Tamara Tošić (Biljana Lončar), Aleksandra Popović, Tamara Čogurić (Andrea Ivanović), Ana Novović, Maja Šaranović, Jelena Vujadinović, Andrea Vučić (Jovana Brašnjo), Jovana Golović, Tamara Tripković (Vasilisa Nikolić), Jasmin Rihtštajner (Kasandra Moračanin).
Selektor: Derviš Hadžiosmanović.

Rumunija: Židonia Salamon, Barbara Bartalis, Kata Peter, Melinda Nađ, Nikol Peperea, Loredana Popa (Valentina Vaman), Oana Negara, Daniela Mates, Daniela Dumitru (Kamelia Viga), Raluka Borodi (Paula Satropa), Alis Kokubia (Julija Zafir (Timea Kral)).
Selektor: Florin Bugar.