Ženska omladinska reprezentacija Crne Gore poražena je nakon izvođenja jedanaesteraca i u drugom kolu UEFA razvojnog tunira koji se održava u Bugarskoj. Duel sa domaćinom turnira u regularnom toku završen je rezultatom 2:2, da bi Bugarke u penal seriji bili uspješnije i slavile rezultatom 3:0.

Izabranice Derviša Hadžiosmanovića bile su bolje od rivala tokom većeg dijela susreta, imale dva gola prednosti, ali su Bugarke u posljednjih deset minuta uspjele da iskoriste pad naše selekcije na fizičkom planu i dođu do izjednačenja.

Naša selekcija do prednosti je došla u 20. minutu prvog dijela preko Jasmin Rihtštajner koja je iskoristila odlično dodavanje Jovane Brašnjo. Do odlaska na odmor šansu da duplira prednost Crnogorki imala je Jovana Vlahović ali je umjesto mreže iz izgledne situacije pogodila prečku protivničkog gola.

Nakon 11. minuta igre u nastavku Aleksandra Popović je nakon odličnog solo prodora po drugi put zatresla mrežu rivala. Nekoliko minuta kasnije ista igračica imala je priliku da poveća prednost našeg tima ali nije uspjela da nadmudri protivničkog čuvara mreže u situaciji jedan na jedan.

U posljednjih deset minuta Bugarke su iskoristile dva prekida da dođu do izjednačenja. U 80. minutu odbijenu loptu nakon slobodnog udarca Aleksandrova je udarcem sa nekoliko metara poslala u mrežu, da bi tri minuta kasnije Dončeva direktno iz slobodnog udarca matirala Milicu Knežević.

U penal seriji naše igračice nisu imale koncentracije, pa je selekcija Bugarske slavila rezultatom 3:0.

- Veoma smo zadovoljni kako su odigrale djevojke koje su danas istrčale na teren. Imali smo dva gola prednosti i još dvije velike prilike da riješimo utakmicu u svoju korist koje nažalost nismo uspjeli da iskoristimo. U posljednjih deset minuta Bugarke su uspjele da nakon prekida dođu do izjednačenja, pa smo ponovo došli u situaciju da pitanje pobjednika rješavamo udarcima sa bijele tačke. Pred nama su dva slobodna dana na turniru, koja će nam dobro doći za oporavak ekipe i pripremu za nova dva duela na ovom razvojnom turniru, rekao je selektor Hadžiosmanović.

Naša selekcija će u narednom kolu, 28. maja za protivnika imati vršnjakinje iz Moldavije.


Bugarska – Crna Gora 2:2 (nakon penala 3:0)

Gradski stadion Albena, Bugarska.


Sudija: Kalojan Kirilov (Bugarska).

Strijelci
0:1
– Jasmin Rihtštajner 20', 0:2 – Aleksandra Popović 61', 1:2 – Julijana Aleksandrova 80', 2:2 – Estel Dončeva 83'

Bugarska: Darina Nikolova, Gabriela Ivanova, Rumiana Novakova, Lilja Birova, Daniela Moreva (Mirela Moeva), Leonora Želeva, Ebru Dormušali, Ana Georgieva (Manuela Enčeva), Diana Mihaela Atanasova, Teodora Jordanova (Estel Dončeva), Julijana Aleksandrova.
Selektor: Silvija Radojska.

Crna Gora: Milica Knežević, Tamara Tošić, Tamara Čogurić (Andrea Ivanović), Maja Šaranović (Ana Novović), Jelena Vujadinović, Jovana Brašnjo (Kasandra Moračanin), Jovana Vlahović, Vasilisa Nikolić (Biljana Lončar), Jovana Golović, Tamara Tripković (Aleksandra Popović), Jasmin Rihtštajner.
Selektor: Derviš Hadžiosmanović.