U organiziciji Odjeljenja za ženski i bazni fudbal u Podgorici je u petak održan turnir za mlađe kadetkinje.

Mečeve turnira koji je odigran na kampu FK „Budućnost“ na Starom aerodromu igralo je sedam timova, koji su se nadmetali na skraćenom terenu u formatu „7+1“.

Prijatno iznenađenje na turniru napravila je ekipa ŽFK "Budućnost" koja je, pobjedom nad direktnim konkurentom ŽFK Breznica u posljednjem kolu, osvojila prvo mjesto. Pored ova dva tima učešće na turniru uzele su i Ekonomist, Mladost 2015, Cvetex, Obilić i Lovćen.

- Po prvi put organizujemo takmičenje za ovako mlade curice. Ranije smo ih uključivali kroz kadetske turnire ali ovaj put je takmičenje bilo ogranizovano za djevojčice koje još uvijek nisu u kadetskom uzrastu. Izuzetno smo zadovoljni ovim turnirom, pogotovo činjenicom da je učešće uzelo čak sedam timova. Ovo je samo uvod u ono što slijedi za ovu generaciju – u junu ćemo organizovati Trofej Crne Gore za WU15 nacionalnu selekciju, a pored naše natupiće i nacionalni timovi Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Albanije. Prije tog turnira organizovaćemo još jedan turnir ovog tipa, kako bi stručni štab ženskih selekcija mogao da izabere najbolje igračice koje će u junu obući dres reprezentacije, rekao je Amil Gerina, koordinator Odjeljenja za ženski i bazni fudbal FSCG.