Mlađa ženska kadetska reprezentacija Crne Gore poražena je nakon jedanaesteraca od selekcije Azerbejdžana u meču drugog kola UEFA razvojnog turnira koji se održava u našoj zemlji. Meč odigran na stadion FK „Kom“ u Podgorici u regularnom toku završen je rezultatom 1:1.

U drugom meču selekcija Bosne i Hercegovine upisala je trijumf rezulataom 2:1 u odmjeravanju snaga sa vršnjakinjama iz Kazahstana.

Azerbejdžanke su dobro počele meč i došle do prednosti nakon 15. minuta igre – mrežu našeg tima zatresla je Minara Gozalova udarcem sa distance.

Na odgovor naše selekcije čekalo se do 65. minuta kada je Jelena Krličić snažnim udarcem sa više od 20 metara zatresla mrežu protivničkog gola. Do kraja susreta izabranice Derviša Hadžiosmanovića imale su priliku da dođu do pobjede ali je udarac Jelene Karličić zaustavila stative.

U penal seriji koncentrisanije i preciznije bile su reprezentativke Azerbejdžna što im je omogućilo da trijumfuju rezultatom 5:4.

- Odigrali smo dobro i današnji susret, pogotovo u drugom poluvremenu kada smo konstantno vršili pritisak na odbranu i gol protivnika. Pored postignutog pogotrka imali smo nekoliko dobrih situacija da dođemo do pobjede. Nismo uspjeli da u regularnom vremenu postignemo drugi pogodak, pa smo na kraju izgubili nakon penala. Ipak, najvažnije je da smo i na ovoj utakmici dali priliku svim djevojkama da igraju i da su one vrlo dobro iskoristile ukazano povjerenje, rekao je selektor Hadžiosmanović.

Naredni meč na turniru naša selekcija odigraće u petak na terenu Trening kampa FSCG protiv selekcije Bosne i Hercegovine. U drugom duelu, na stadinu FK „Mladost“, sastaju se Azerbejdžan i Kazahstan. Početak mečeva zakazan je za 11:00 časova.

Crna Gora – Azerbejdžan 1:1 (penali 4:5)

Stadion FK „Kom“, Podgorica.

Sudija: Mihailo Milošević (Crna Gora).

Strijelci
0:1
– Minara Gozalova 15', 1:1 – Jelena Karličić 65'

CRNA GORA: Nikolina Perunović (Ljiljana Potpara), Jelena Tošić, Marija Maraš (Nikolina Caković), Jelena Sarić (Milica Radulović), Bojana Milović (Jovana Nišavić), Jelena Karličić, Milena Čolaković (Kristina Medojević), Maja Miletić (Ana Knežević), Marica Bajić (Nađa Đurđevac), Jovana Miladinović (Marija Vukanić), Sara Živanović (Enida Bošnjak).
Selektor: Derviš Hadžiosmanović.

AZERBEJDŽAN: Elvira Askeradze, Nigar Mirzalijeva, Minara Gozalova, Sona Rahimova, Lamia Gurbanova, Umnisa Alijeva, Laman Niftalijeva, Lamia Alizada (Laman Mustafazde), Fidan Abdulrahman, Ajtaj Nematova (Žala Ildirimova (Narmin Ahmadli)), Ana Abulašvili.
Selektor: Sijasat Asgarov.