Futsal reprezentacije Crne Gore poražena je rezultatom 2:1 od selekcije Belgije u posljednjem kolu turnira preliminarne runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Izabranici Sveta Ljesara pružili su najbolju igru u duelu posljednjeg kola, ali ih je pad koncentracije u finišu koštao povoljnog rezultata.

Belgijanci su do prednosti došli u petom minutu igre zahvaljujući Redi, da bi do odlaska na odmor Bajović uspio da poravna rezultat.

U drugom dijelu susreta naša selekcija imala je više od igre, stvorila nekoliko odličnih prilika ali je golman rivala odličnim intervencijama uspio da sačuva mrežu. Trenutak nepažnje „sokola“ tokom 35. minuta igre kaznio je Zaf da zatrese mrežu i donese trijumf Belgijancima.

- Odigrali smo najbolju utakmicu na turniru. Momci su igrali izuzetno požrtvovano tokom cijelog meča i nemam šta da im zamjerim za prikazano tokom današnjeg meča. U drugom poluvremenu imali smo pet izglednih prilika ali nismo imali sreće da postignemo pogodak. Povoljan rezultat nam je izmakao zbog trenutka nepažnje koji je protivnik iskoristio da postigne drugi pogodak i dođe do tri boda, rekao je selektor Ljesar.


Crna Gora – Belgija 1:2

Palata sportova, Kijev.


Sudije: Lukaš Peško (Slovačka), Trajan Enčev (Bugarska), Migel Kastiljo (Portugal).

Strijelci
0:1
– Mohamed Dabi Reda 4'43'', 1:1 – Bojović 10'37'', 1:2 – Hamza Zaf 34'18''

Žuti kartoni
Darko Ćalasan – Crna Gora
Karim Čaibai – Belgija

Crna Gora: Dragoljub Despotović, Milovan Drašković, Eldin Ćorović, Bojan Bajović, Saša Gojković. Igrali su još: Igor Asanović, Ognjen Sušić, Aleksandar Bojović, Darko Ćalasan, Mitar Kandić, Dejan Miličić, Aleksandar Obradović, Marko Mišović.
Selektor: Sveto Ljesar.

Belgija: David Morant, Karim Čaibai, Ibrahim Adnane, Aziz Hitu, Mohamed Dabi Reda.
Igrali su još: Bilal Zemuri, Marvin Gislandi, Ilias Kaduri, Sadek El Umari, Žavad Jašu, Jasin Koli, Hamza Zaf.
Selektor: Luka Kragnaz.