Futsal reprezentacija Crne Gore poražena je od selekcije Hrvatske rezultatom 4:0 u prvom kolu turnira preliminarne runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koji se održava u Ukrajini.

Hrvatska je upisala zasluženu pobjedu i došla do prvih bodova u borbi za plasman na Mundijal.

"Vatreni" su dobro otvorili utakmicu i poveli preko Jelovčića u sedmom minutu udarcem sa deset metara.

Naša selekcija je nakon pogotka rivala zaigrala bolje i odgovorila preko Bajovića u dva navrata puta i Sušića, ali je golman protivnika u tim situacijama bio na visini zadatka.

Pred kraj prvog dijela Marinović je bio u dobroj prlici, ali je njegov šut sa pet metara, bravuroznom intervencijom zaustavio Despotović.

U drugom dijelu igre, Hrvati su pokazali da su bolja i spremnija selekcija od naše, pa su golovima Sutona u 21. minutu, Jelovčića tri minuta kasnije i Marinovića u 31. minutu došli do pobjede.

- Čestitam selekciji Hrvatske na zasluženoj pobjedi. Mi smo prvi dio igre donekle dobro parirali, imali neke izgledne situacije da postignemo golove. Nažalost nijesmo to iskoristili pa je u drugom poluvremenu snaga našeg rivala je došla izražaja. Takođe, uslijedio je i pad koncentracije naših igrača što su protivnici iskoristili da postignu još tri pogotka. Nas već sjutra očekuje teška utakmica sa Ukrajinom gdje će nam trebati mnogo truda i sreće da ostvarimo povoljan rezultat, rekao je selektor Ljesar.


Hrvatska - Crna Gora 4:0

Hala sportova, Kijev.

Sudije: Andrej Černi (Češka), Lukas Pesko (Slovačka), Trajan Enčev (Bugarska).

Strijelci
1:0
- Jelovčić 7', 2:0 - Suton 21', 3:0 - Jelovčić 24', 4:0 - Marinović 31'

HRVATSKA: Ivo Jukić, Vedran Matošević, Franko Jelovčić, Dario Marinović, Tihomir Novak. Igrali su još: Jakov Grcić, Kristijan Grbeša, Saša Babić, Josip Suton, Kristijan Postružin, Davor Kanjuh, Matej Horvat, Toni Jelavić, Ivan Mladina.
Selektor: Mato Stanković.

CRNA GORA: Dragoljub Despotović, Milovan Drašković, Marko Bajčetić, Bojan Bajović, Saša Gojković.
Igrali su još: Ognjen Sušić, Aleksandar Bojović, Eledin Ćorović, Darko Ćalasan, Mitar Kandić, Igor Asanović, Dejan Miličić, Aleksandar Obradović, Marko Mišović.
Selektor: Sveto Ljesar.