Ženska seniorska reprezentacija Crne Gore poražena je u prvom kolu turnira preliminarne runde kvalifkacija za plasman na Svjetsko prvenstvo od selekcije Turske rezultatom 3:0.

Turkinje su do trijumfa u prvom kolu turnira grupe D preliminarne runde, koji se održava na Farskim Ostrvima, došla udarcima iz daljine koje, uslijed jakog vjetra, naš golman nije mogao da zaustavi.

Naša selekcija pružila je snažan otpor najjačem protivniku na turniru, imala nekoliko veoma dobrih situacija, ali izabranice Derviša Hadžiosmanovića nisu uspjele da zatresu mrežu rivala.

Turkinje su do prednosti došle u 15. minutu igre kada je Topču, udarcem sa preko 25. metara, uspjela da pogodi mrežu, da bi 13. minuta kasnije Altunkulak na sličan način postigla drugi pogodak za Tursku.

Samo dva minuta nakon drugog pogotka, protivnik je imao idealnu priliku da i po treći put pogodi metu, ali je udarac Pekel sa bijele tačke odličnom intervencijom zaustavila Ines Obradović.

Uslijedio je odgovor naše selekcije i dvije velike prilike pred golom protivnika – prilike da zatresu mrežu rivala propustile su Jasna Đoković i Armisa Kuč.

Kazna je uslijedila u 39. minutu kada se Topču po drugi put upisala u strijelce i postavila konačan rezultat susreta.

- Uslovi za igru su bili veoma loši, tokom svih 90. minuta duvao je jak vjetar koji je onemogućio normalnu igru. Turkinje su se bolje snašle u takvim uslovima i udarcima iz daljine uspjele da pogode mrežu našeg gola. U drugom dijelu susreta igrali smo „niz vjetar“, ali je bilo teško vratiti se nakon tri primljena gola u prvom dijelu. Imali smo inicijativu, nekoliko prilika i pogođenu stativu... Nemam šta da zamjerim djevojkama na zalaganju i borbenosti, nedostajalo nam je malo sreće da postignemo makar jedan pogodak u duelu sa favoritom za prvo mjesto i direktan plasman u glavnu rundu kvalifikacija, rekao je selektor Hadžiosmanović.

Naše najbolje fudbalerke drugi meč na turniru odigraće u subotu, 8. aprila protiv selekcije Farskih Ostrva. Početak meča zakazan je za 16 časova.


Turska – Crna Gora 3:0

Torsvulur stadion, Toršavn.

Sudija: Ester Urban (Mađarska).

Strijelci
1:0
– Ebru Topču 15', 2:0 – Selen Altunkulak 29', 3:0 – Topču 39'

Žuti kartoni
Ipek Kaja – Turska
Slađana Bulatović, Aleksandra Popović – Crna Gora

TURSKA: Selda Akguz, Didiem Karagenč, Ebru Uzunguni, Ečem Čumert (od 79. Busem Šeker), Eče Turkoglu (od 73. Sevgi Džinar), Džagla Korkmaz, Melike Pekel, Selen Altunkulak, Ebru Topču (od 87. Sera Džagan), Ipek Kaja, Fatma Išik.
Selektor: Talat Tunčel.

CRNA GORA: Ines Obradović, Željka Radanović, Tatjana Đurković, Jadranka Pavićević (od 63. Milica Vulić), Jasna Đoković, Marija Vukčević (od 46. Aleksadra Popović), Armisa Kuč, Darija Đukić, Maja Šaranović, Slađana Bulatović, Tamara Bojat.
Selektor: Derviš Hadžiosmanović.