Omladinska reprezentacija Crne Gore poražena je rezultatom 1:0 od selekcije Makedonije u pijateljskom meču koji je danas odigran u trening centru „Petar Miloševski“ u Skoplju.

Naša selekcija stvorila je veći broj izglednih prilika tokom današnjeg susreta, uspjela i da zatrese mrežu rivala, ali je pogodak poništen zbog navodnog ofsajda.

Domaćin je do pogotka došao iz prve šanse na susretu. U desetom minutu Kolevski je sa pet metara udarcem glavom „spakovao“ u mrežu odličan centaršut sa lijeve strane. 

Nastavak susreta donio je bolju igru i inicijativu Miljenovićeve selekcije, pa je već nakon pet minuta Zečević imao šansu da poravna rezultat – udarac veziste našeg tima sa deset metara, nakon odličnog dodavanja Prenkočevića, zaustavio je golman rivala.

U 70. minutu Stijepović je fenomenalnim udarcem krunisao odičnu akciju našeg veznog reda ali je sudija Furkan zbog navodnog ofsajda poništio pogodak.

Pet minuta kasnije Krstović je imao priliku da donese izjednačenje našem timu, ali je uputio slab udarac sa osam metara i propustio posljednju šansu na meču za „sokole“.

- Prilično izjednačena utakmica. Igralo se uglavnom između dva kaznena prostora, sa po nekoliko prilika pred oba gola. Drugo poluvrijeme odigrali smo za nijansu bolje, imali smo inicijativu i prilike da izjednačimo rezultat. Igrači su prikazali dobru igru, veliku želju i borbenost, i to je način na koji treba da se igra za reprezentaciju. Ovo je prvo okupljanje u godini, igrači su tek na početku sezone i vjerujem da će u nastavku njihova forma biti bolja, a samim tim i igra. Na ovom susretu imali smo i dva debitanta, Krstovića i Bubanju, koji su opravdali poziv, rekao je selektor Miljenović.

Isti rivali odigraće revanš meč u četvrta, 9. marta sa početkom u 11:00 časova.


Makedonija – Crna Gora 1:0

Trening centar „Petar Miloševski“, Skoplje.

Sudija: Idrizi Furkan (Makedonija).

Strijelac
1:0
– Kolevski 10'

Žuti kartoni
Jablan, Drinčić, Krstović – Crna Gora

MAKEDONIJA: Hristijan Stevkovski, Todor Todoroski, Mihail Manevski, Bane Manevski, Antonio Mitrev, Kiril Ristovski, Marko Ferukoski, Eljif Elmaz (Filip Stojčevski), Bojan Kolevski, Arbin Zejnuli (Delevski Hristijan), Kristijan Trapanovski.
Selektor: Vujadin Stanojković.

Crna Gora: Maksim Milović, Radule Krulanović, Vasilije Terzić, Jovan Jablan (Ognjen Peličić), Mirza Hot (Martin Prenkočević), Aleksa Marušić (Pavle Krstović), Miloš Zečević (Vladan Bubanja), Ognjen Stijepović, Miloš Drinčić, Ilija Vukotić, Božidar Bujiša (Anđelko Jovanović).
Selektor: Aleksandar Miljenović.