Futsal reprezentacija Crne Gore ubjedljivom pobjedom započela je turnir preliminarne runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo – „sokoli“ su rezultatom 8:1 savladali selekciju Gibraltara.

Izabranici Sveta Ljesara na pravi način su započeli nastup u kvalifikacijama, pa će sjutra u duelu sa Švedskom tražiti tri boda za ovjeru plasmana u glavnu rundu kvalifikacija.

Pitanje pobjednika u današnjem duelu nije se dovodilo u pitanje od samog starta, pošto je Ilija Mugoša već tokom drugog minuta igre zatresao mrežu domaćina. Samo minut kasnije Perez je pogodio sopstvenu mrežu, da bi Drašković u šestom minutu susreta povećao prednost našeg tima.

Obradović je u devetom minutu postigao četvrti pogodak za „sokole“, da bi samo 12 sekundi kasnije El Andalusi postigao jedini pogodak za selekciju Gibraltara. Do odlaska na odmor mreža domaćih zatresla se još jednom i to nakon udarca Mugoše.

U drugom minutu nastavka Drašković je nastavio seriju pogodaka našeg tima, da bi se nakon njega, u 29. minutu igre, u strijelce upisao i Bajčetić. Konačan rezultat postavio je Bečanović pogotkom u posljednjem minutu susreta.

- Rezultat dovoljno govori o dešavanjima na terenu. Bili smo mnogo bolji od rivala i apsolutno zaluženo uspisali ubjedljivu pobjedu. Neuporedivo teži i važniji duel očekuje nas već sjutra, kada ćemo odmjeriti snage sa Šveđanima i direktno odlučivati o učesniku grupne faze kvalifikacija. Danas su svi igrači, osim golmana Asanovića, dobili priliku da igraju i nadam se da će nam i raspodjela minutaže napravljena danas pomoći u sjutrašnjem duelu sa Švedskom, rekao je selektor Ljesar.

Reprezentacija Crne Gore se sjutra od 19.00 časova sastaje sa selekcijom Švedske u meču drugog kola turnira preliminarne runde kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo.


Gibraltar – Crna Gora 1:8

Dvorana Tersentenari, Gibraltar.

Sudije: Viktor Berg Audik (Francuska), Vladimir Kadjkov (Rusija).

Strijelci
0:1 – Mugoša 1'56'', 0:2 – Perez 2'51'' (a.g.), 0:3 – Drašković 5'34'', 0:4 – Obradović 8'44'', 1:4 – El Andalusi 8'56'', 1:5 – Mugoša 16'22'', 1:6 – Drašković 21'10'', 1:7 – Bajčetić 28'26'', 1:8 – Bečanović 39'23''

Žuti kartoni
Buhagir, Holgano – Gibraltar
Despotović, Drašković – Crna Gora

Gibraltar: Denzel Navaro, Li Buhagir, Džastin Kolado, Endrju Lopez, Itan Perez. Igrali su još: Mark Moksam, Džejsi Konsiljero, Karč Balestrino, Mihael Rodrigez, Naufal el Andalusi, Zejn Holgado, Huan Duarte, Duane Roba.
Selektor: Peter Moreno.

Crna Gora: Dragoljub Despotović, Milovan Drašković, Bojan Bajović, Saša Gojković, Ilija Mugoša.
Igrali su još: Ognjen Sušić, Dragan Jakovljević, Marko Bajčetić, Eldin Ćorović, Darko Ćalasan, Ranko Novović, Aleksa Bečanović, Aleksandar Obradović.
Selektor: Sveto Ljesar.