Futsal reprezentacija Crne Gore poražena je rezultatom 5:0 u prijateljskom duelu sa selekcijom Španije koji je večeras odigran u Madridu.

Višestruki evropski prvak i dvostruki prvak Svijeta upisao je zasluženu pobjedu u duelu sa „sokolima“, koji će za četiri dana na Gibraltaru započeti turnir preliminarne runde kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo.

Izabranici Sveta Ljesara u drugom dijelu susreta pružili su izuzetan otpor favorizovanom rivalu koji je tokom nastavka uspio samo jednom da pronađe put do mreže.

Španija je u prvom dijelu susreta otklonila sve dileme oko pitanja pobjednika. U četvrtom minutu igre Tolra Garsija je u pogodak pretvorio odlično izveden prekid Španaca, da bi četiri minuta kasnije Jepes Balsalobre još jednom materijalizivao prekid domaćina.

„Crvena furija“ je do trećeg pogotka došla u 11. minutu zahvaljujući Fernandezu Kasteljanu koji je mrežu našeg tima zatresao udarcem sa osam metara. Do odlaska na odmor Španija je još jednom iskoristila prekid i nakon nove uigrane akcije došla do četvrtog pogotka – po drugi put se u strijelce upisao Tolra Garsija.

U drugom dijelu susreta naša selekcija bila je ravnopravan rival Špancima, koji su u samom finišu uspjeli još jednom da pronađu način i zatresu mrežu. U 37. minutu golmana Asanovića matirao je Fernandez Diaz i postavio konačan rezultat susreta.

- Zaslužena pobjeda Španije na večerašnjem susretu. Znali smo da su puno bolji i ranije ali sam želio da vidim kako se igrači ponašaju na terenu kada imaju ovako jakog rivala naspram sebe. U prvom poluvremenu odigrali smo u grču, pa su Španci, koji su taj dio susreta odigrali fenomenalno, otišli na odmor sa četiri pogotka prednosti. U drugom dijelu odigrali smo mnogo bolje pa je u nastavku susreta viđen samo jedan pogodak, rekao je selektor Ljesar.

Posljednje minute u dresu reprezentacije u duelu sa Španijom upisao je dugogodišnji kapiten „hrabrih sokola“ Nikola Perović, koji će već od turnira na Gibraltaru preuzeti funkciju pomoćnika u stručnom štabu selektora Ljesara.

Prijatno iznenađenje za reprezentativce i stručni štab naše selekcije priredio je zvanično najbolji fudbaler Crne Gore u 2016. godini – Stefan Savić, defanizivac Atletiko Madrida, posjetio je naš tim neposredno pred početak susreta i poželio im sreću u duelu sa renomiranim rivalom.


Španija – Crna Gora 5:0

Dvorana Kralj Filip VI, Madrid.

Sudije: Havier Moreno Reina, David Urdanoz Apeztegua (Španija)

Strijelci
1:0
– Tolra Garsija 4', 2:0 – Jepes Balsalobre 8', 3:0 – Fernandez Kasteljano 11', 4:0 – Tolra Garsija 15', 5:0 – Fernandez Diaz 37'

Španija: Fabio Alvira Perez, Karlos Ortiz Himenez, Adrian Alonso Pereira, Adolfo Fernandez Diaz, Rafael Usin Huisado. Igrali su još: Karlos Baron Redondo, Mark Tolra Garsija, Hesus Nazaret Aikardo Kolantes, Hoze Antonio Masias Perez, Alehandro Jepes Balsalobre, Huan Hoze Angosto Hernandez, Hoze Antonio Fernandez Kasteljano, David Garsija Beltran.
Selektor: Hoze Venansio Lopez de Jero.

Crna Gora: Dragoljub Despotović, Milovan Drašković, Nikola Perović, Bojan Bajović, Ilija Mugoša. Igrali su još: Igor Asanović, Ognjen Šušić, Dragan Jakovljević, Eldin Ćorović, Darko Ćalasan, Saša Gojković, Marko Bajčetić, Aleksa Bečanović, Aleksandar Obradović.
Selektor: Sveto Ljesar.