Ženska senoriska reprezentacija Crne Gore remizirala je rezultatom 3:3 u drugom prijateljskom meču sa selekcijom Hrvatske.

Izabranice Derviša Hadžiosmanovića odigrale su dobar meč, bile tokom većeg dijela bolje od rivala ali su dozvolile rivalu da na poluvrijeme ode sa dva gola prednosti. Ipak, u nastavku susreta naše igračice uspjele su da dođu do izjednačenja, ali i propustile nekoliko prilika da riješe meč u svoju korist. 

Hrvatice su do prednosti došle već u trećem minutu susreta preko Žigić koja je iskoristila ubacivanje sa lijeve strane i glavom poslala loptu iza leđa Obradovićke.

Naša selekcija uspjela je da odgovori šest minuta kasnije i dođe do izjednačenja preko Maje Šaranović – nakon kornera koji je izvela Marija Vukčevića igračica odbrane je glavom uspjela da zatrese mrežu rivala.

Nakon izjednačenja „crvene“ su preuzele inicijativu, imale veći posjed lopte ali su dozvolile rivalu da u 25. minutu nakon kontranapada dođe do prednosti. Dujmović je iskoristila istrčavanje Obradovićke i lob udarcem sa 20. metara pogodila metu.

Do odlaska na odmor naša selekcija imala je tri velike prilike da dođe do novog izjednačenja ali je udarac Đurković zaustavila prečka, dok je Armisa Kuč dva puta poslala loptu preko gola gostiju.

Kazna za promašaje stigla je u 44. minutu nakon gužve u kaznenom prosturu u kojoj se najbolje snašla Mihić.

U nastavku susreta naša selekcija bila je mnogo bolja od rivala i već nakon sedam minuta došla do izjednačenja – povratnu loptu Armise Kuč udarcem sa osam metara u gornji desni ugao gola protivnika poslala je Bojat.

Konačan rezultat susreta postavila je Darija Đukić fantastičnim volej udarcem nakon još jednog kornera koji je izvela Marija Vukčević.

- Danas je viđena dobra utakmica, sa čak šest pogodaka i nekoliko lijepih poteza. Dobro smo odigrali prvo poluvrijeme, imali inicijativu i nevjerovatjo je da smo nakon prvog dijela bili u zaostatku od dva gola. Pogodili smo prečku a nekoliko puta je našim igračicama nedostajalo koncentracije u samoj završnici napada... U nastavku su djevojke odlično odgovorile, nije došlo do pada na psihičkom planu, pa smo vrlo brzo došli do izjednačenja, a imali smo šanse do kraja susreta da dođemo do pobjede. Zadovoljni smo ovom akcijom, pogotovo jer su mlađe igračice opradale povjerenje i pokazale da mogu da igraju na ovom nivou i na njih ćemo ubuduće ozbiljno računati, rekao je selektor Hadžiosmanović.


Crna Gora – Hrvatska 3:3

Stadion u Donjoj Sutvari, Radanovići.

Sudija: Goran Ivanović (Crna Gora)

Strijelci
0:1
– Žigić 3', 1:1 – Šaranović 9', 1:2 – Dujmović 25', 1:3 – Mihić 44', 2:3 – Bojat 52', 3:3 – Đukić 58'

Žuti kartoni
Krivokapić – Crna Gora
Bošnjak – Hrvatska

Crna Gora: Ines Obradović (Ivana Čađenović), Željka Radanović (Helena Božić), Milica Radunović (Aleksandra Popović), Maja Šaranović, Tatjana Đurković, Darija Đukić, Slađana Bulatović, Tamara Bojat, Biljana Vraneš (Jelena Vujadinović), Marija Vukčević, Armisa Kuč.
Selektor: Derviš Hadžiosmanović.

Hrvatska: Suzi Zigante, Doris Turkanović (Ana Bartolović), Valentina Stipančević, Carina Rosčić (Helena Spajić), Monika Conjar, Matea Bošnjak, Ana Dujmović (Anela Lubina), Iva Landeka, Sara Šafer – Hansen (Melani Mihić), Sandra Žigić, Mihaela Horvat.
Selektor: Božidar Miletić.