Ženska seniorska reprezentacija Crne Gore nastupiće u grupi 4 preliminarne runde kvalifikacija za Svjetko prvenstvo koje se održava 2019. godine u Francuskoj.

Na žrijebu koji je održan danas u sjedištu UEFA u Nionu naša selekcija je za protivnike dobila reprezentaicje Turske, Farskih Ostrva i Luksmeburga. Turnir grupe 4 preliminarne runde kvalifikacija održaće se od 6. do 11. aprila 2017. godine na Farskim Ostrvima.

Mjesto u glavnoj rundi kvalifikacija izboriće pobjednici i najbolja drugoplasirana reprezentacija iz četiri grupe prelininarne runde.

- Turska je najbolje rangirana selekcija na ovom žrijebu, tako da smo iz prvog šesira za protivnika dobili najbolju ekipu. Smatram da su ostala tri tima približnog kvaliteta. Nosilac grupe je apsolutni favorit za osvajanje provg mjesta i plasman u narednu rundu kvalifikacija. Ipak, mi se nećemo predati, sa svima ćemo igrati maksimalno motivisamo, pa se nadamo da ćemo ostvariti neki pozitivan rezultat. Odigraćemo dvije pripremne utakmice sa Hrvatskom u januaru, vjerovatno i još dvije u martu sa selekcijom Albanije, tako da ćemo potpuno spremni dočekati kvalifikacije koje se igraju u aprilu, rekao je selektor Hadžiosmanović.

Kvalifikacije za SP 2019 za žene - Preliminarna runda

Grupa 1

Grupa 2

Grupa 3 Grupa 4
Kazahstan Grčka Izrael Turska
Estonija Albanija * Moldavija Farska Ostrva *
Gruzija * Malta Litvanija * Crna Gora
Letonija Kosovo Andora Luksemburg

* Domaćin turinira