Ženska omladinska reprezentacija Crne Gore poražena je od vršnjakinja iz Slovačke rezultatom 4:2 u meču posljednjeg kola turnira preliminarne runde kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo. U drugom meču grupe Mađarska je savladala favroizovanu selekciju Danske rezultatom 2:0 i završila turnir na prvom mjestu, čime su izborile plasman u elitnu rundu kvalifiakcija.

Izabranice Derviša Hadžiosmanovića odrigrale su odlično prvo poluvrijeme, na odmor otišle sa pogotkom prednosti, propustile da iskoriste jedanaesterac i uvećaju prednost, pa su fizički pripremljenije Slovakinje u drugom dijelu susreta uspjele da dođu do potpunog preokreta.

U 21. minutu igre Maja Šaranović imala je idealnu priliku da donese predost našem timu, ali je njen udarac sa bijele tačke zaustavila Denisa Močnacka, da bi već u sljedećem napadu Slovakinje doše do prednosti preko Šurnovske.

Naša selekcija odgovorila je u 36. minutu preko Biljane Vraneš koja je postigla izjednačujući pogodak, da bi minutu prije odlaska na odmor Nađa Stanović donijela prednost selekciji Crne Gore.

U nastavku susreta Slovakinje su iskoristile bolju fizičku pripremljenost, pa su u posljednjih 20. minuta igre čak tri puta tresle mrežu. Mikolajova je za samo dva minuta igre dva puta pogodila metu, da bi Fabova u 82. minutu postavila konačan rezultat susreta.

- Prvo poluvrijeme odigrali smo dosta dobro, postigli dva pogotka i imali idealnu priliku da postignemo treći. U drugom dijelu došlo je do pada na fizičkom planu, što je uz nedovoljan fond kvalitetnih igračica, bilo dovoljno Slovakinjama da dođu do zaslužene pobjede, rekao je selektor Hadžiosmanović.


Crna Gora – Slovačka 2:4

Petrovac, Stadion pod Malim brdom.

Sudija: Neli Stepanjan (Jermenija).

Strijelci
0:1 – Šurnovska 22', 1:1 – Vraneš 36', 2:1 – Stanović 44', 2:2 – Mikolajova 70', 2:3 – Mikolajova 71', 2:4 – Fabova 82'

Žuti kartoni
Bajčetić, Lončar, Knežević, Brašnjo – Crna Gora
Jančova – Slovačka

Crna Gora: Jovana Bajčetić, Aleksandra Popović, Biljana Lončar, Tamara Tripković (Milica Pavićević), Miljana Rondović, Maja Šaranović (Jovana Vlahović), Nađa Stanović, Marija Knežević, Biljana Vraneš, Jovana Brašnjo, Milica Varajić (Stojana Filipović). Selektor: Derviš Hadžiosmanović.

Slovačka: Denisa Močnacka, Ljudmila Matavkova, Natalia Botkova (Klaudia Fabova), Martina Šurnovska (Veronika Slukova), Veronika Galarovičova, Diana Lemešova, Denisa Mrazikova, Terezia Kovalova, Veronika Jančova (Ardiana Biršišova), Katarina Košlabova. Selektor: Branislav Petrović .