Završnica Đetić lige za klubove Sjeverne regije FSCG obilježila je protekli fudbalski vikend u Beranama. Liga najmlađih koju organizuje GrassRoots odjeljenje Fudbalskog saveza Crne Gore ove godine je okupila igrače rođene 2004, 2005, 2006. i 2007. godine, a takmičenje je proteklo prekrasnoj atmosferi u kojoj su uživali i djeca i odrasli.

U najstarijoj kategoriji, dječaka rođenih 2004. godine prvo mjesto osvojio je FK "Breznica" iz Pljevalja, koja je odnijela titulu i u konkurenciji igrača rođenih 2007, godine. U kategoriji 2005. najbolji je bio FK "Jezero" iz Plava, dok je u konkurenciji igrača rođenih 2006. godine titulu osvojio FK "Meteor" iz Bijelog Polja.

- Kvalitet i organizacija takmičenja bili su na visokom nivou, a učešće ekipa iz Pljevalja i sa Žabljaka dodatno nas ohrabruje, imajući u vidu veliku daljinu koju ove ekipe prelaze kako bi se takmičile sa vršnjacima iz ostalih gradova sa sjevera. Sve to je omogućilo da se masovnost ovog takmičenja značajno uveća. Želja nam je da i iduće sezone nastavimo istim putem, jer bez kvalitetnog baznog fudbala nema ni dobrog seniorskog fudbala. Ovo naročito važi za sjever Crne Gore gdje se klubovi svakodnevno suočavaju sa teškom finansijskom situacijom i koji kroz svoje škole fudbala mogu graditi budućnost - rekao je Ranko Stijović, generalni sekretar Sjeverne regije FSCG.

Kompletne rezultate takmičenja u Đetić ligi koje je organizovala Sjeverna regija u sezoni 2015/16. možete pogledati ovdje:

- rezultati;

- tabele.