"SOKOLI" SU U FINALU PORAŽENI OD PULJE

Kadetska reprezentacija Crne Gore osvojila je drugo mjesto na međunarodnom turniru u Bariju – “sokoli” su popularni “triangolare” počeli pobjedom nad Palezeom, šampionom Pulje u kadetskoj kategoriji, da bi u finalu izgubili od reprezentacije Pulje.

Crna Gora – Paleze 3:0
1:0 – Gardašević 26’
2:0 – Kaluđerović 35’
3:0 – Gardašević 39’


Dan je počeo sjajno za našu selekciju koja je, predvođena dvostrukim strijelcem Gardaševićem, za 40 minuta postigla čak tri gola protiv Paleze. U listu strijelaca upisao se i vezista Kaluđerović, pa je “sokole” u finalu čekao duel sa reprezentacijom Pulje.

Za Crnu Goru igrali su: V.Radović, Tatar, Ćorić (Jaredić), Dedić, Terzić, Anđušić (Bakić), Kaluđerović, Vučinić (Macanović), Zarubica (Raičković), Vukčević (Kordić), Gardašević.

Crna Gora – Pulja 0:2
0:1 – Sasaneli 2’ (p)
0:2 – Martina 13’

Selekcija Pulje bila je, ipak, prevelik zalogaj za našu selekciju. Snagu protivnika najbolje oslikava podatak da ova italijanska pokrajina broji tri puta više stanovnika nego naša zemlja, a kao da to nije bilo dovoljno, Pulja je nastupila sa godinu dana starijim igračima.

Izabranici Ljubomira Petrovića su već u drugom minutu primili pogodak iz penala (precizan je bio Sasaneli), da bi u 13. minutu Martina efektnim golom stavio tačku na neravnopravni duel dva protivnika u Bariju.

Za Crnu Goru igrali su: M.Radović (V.Radović), Tatar, Ćorić, Dedić, Terzić (Ćuković), Macanović (Anđušić), Raičković (Jaredić), Kaluđerović, Zarubica, Vukčević (Kordić), Gardašević.