GrassRoots kancelarija FSCG nastavila je promocije fudbalske igre i svih vrijednosti koje ona nosi novim otvorenim danom za djevojčice održanim danas u gimnaziji "25. maj" u Tuzima. Umjesto uobičajene slike tipične za fiskulturnu salu gimnazije, danas je teren bio prepušten damama dok su u ulozi navijača bili njihovi školski drugovi.

- Nakon dva mjeseca marljivog rada i učenja upriličili smo jednu atraktivnu sportsku manifestaciju za naše učenike. Odlučili smo se za fudbal, koji su danas u našoj školi igrale djevojke. Drago nam je što se FSCG odazvao našem pozivu i pomogao nam da napravimo ovaj liljepi događaj. Kao pedagozi svjesni smo koliko je sport značajan za razvoj tjela, duha i ličnosti i drago mi je što su naši učenici imali priliku da se malo relaksiraju kroz igru nakon stresnog perioda ocjenjivanja koji su upravo prošli - rekao je direktor gimnazije Semir Ljaljević.

Koordinator za GrassRoots Amil Gerina istakao je da će FSCG i njegovo odjeljenje za bazni fudbal i u budućnosti pomagati organizovanje sličnih akcija.

- Vrlo rado smo se odazvali pozivu gimnazije i podržali otvoreni dan za djevojke. Obezbijedili smo nove sveske i razne suvenire za djevojčice, dok smo školi donirali fudbalske lopte za nastavu fizičkog vaspitanja. Djevojke su pokazale talenat, ali i veliku želju da se bave fudbalom, što će im ovakvim i sličnim akcijama biti i omogućeno - istakao je Gerina.