OMLADINCI PORAŽENI REULTATOM 2:0 U PRVOM PRIJATELJSKOM MEČU SA MAKEDONIJOM



Omladinska reprezentacija Crne Gore poražena je rezultatom 2:0 u prijateljskom meču odigranom u Ohridu od vršnjaka iz Makedonije. Domaćin se tako revanširao izabranicima Miodraga Radulovića za prošlogodišnji poraz.

Susret, u kom je našoj selekciji poništen pogodak i početkom drugog poluvremena isključen odbrambeni igrač, bolje su započeli Makedonci, koji su došli do prednosti nakon devet minuta igre. Mrežu Agovića zatresao je Nastevski, koji je na desetak metara od gola prihvatio odbijenu loptu nakon slobodnog udarca i rutinski pogodio metu.

Do odlaska na odmor selekcije Crne Gore mogla je doći do izjednačenja, ali je lopta nakon udarca Pejovića sa gotovo 30 metara odsjela na prečki gola domaćih.

Nakon četri minuta igre u nastavku naša selekcija je ostala sa deset igrača na terenu. Direktan crveni karton zaradio je Šćekić, koji je kao poslednji igrač odbrane nepropisno zaustavio makedonskog napadača. Brojčanu prdnost domaćin je iskoristio u 71. minutu. Odličan centaršut sa desne strane udarcem glavom sa sedam metara u pogodak je pretvorio Askovski.

Dva minuta nakon pogodka domaćih, sudija Eckovski poništio je zbog ofsajda, čini se regularan pogodak koji je postigao Bulatović.

Sastavi:

Makedonija: Jeftimov (Efremov), Maurov (Dodevski), Urdinov, Al. Stankov (Stojanovksi), Najdoski, Tanusev, Beluli (Altiparmakovski), Askovski, Nastevski (Ristovski), Marko (Gulji), A. Stankov (Popovski).


Crna Gora: Agović, Nikolić (Muratović), Matić (M. Kovačević), Savić, Simunović, Šćekić, Vešović (Jovović), Manojlović (Vlahović), D. Kovačević (Bulatović), Pejović, Vučić.