ODRŽANA XVI SJEDNICA IO FSCG

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Crne Gore na XVI sjednici održanoj danas u Podgorici jednoglasno je zaključio da su “A”, mlada i reprezentacija u malom fudbalu u ovoj godini postigli zapažene rezultate i da su opravdale očekivanja i FSCG i fudbalske javnosti i zbog toga im je odato priznanje.

Izvršni odbor je odlučio da se produže ugovori selektoru mlade reprezentacije Dušanu Vlaisavljeviću i selektoru futsal reprezentacije Svetu Ljesaru.Selektori omladinske i kadetske reprezentacije u predstojećem periodu treba da dostave dopunske izvještaje i ponude programe za unaprjeđenje fudbala u ovim kategorijama.

IO je, takođe, usvojio predlog Pravilnika o sistemu licenciranja naših klubova za klupska takmičenja pod okriljem UEFA, ali i dao zeleno svjetlo za izradu pravilnika o sistemu licenciranja klubova za domaća takmičenja, koji će regulisati osnovne kriterijume koje klubovi određenog ranga treba da zadovolje.

Usvojeni su izvještaji komisija o jesenjoj polusezoni, koja je ocijenjena kao novi korak naprijed u razvoju domaćeg fudbala. U cilju razvoja fudbala omladinskog fudbala, svaki klub Prve lige će od naredne sezone biti obavezan da ima bar jednog predstavnika u ligama za mlađe kategorije pod okriljem FSCG - kadetskoj ili omladinskoj ligi.

Posebna pažnja na sjednici je posvećena aktuelnom trenutku fudbalske infrastrukture u Crnoj Gori. Kao naredni kapitalni projekat istaknuta je izgradnja tri fudbalska terena sa vještačkom podlogom u Bijelom Polju, Beranama i Pljevljima, a biće nastavljeno i ulaganje u infrastrukturu kroz razvojne programe FSCG, UEFA i FIFA.

Izvršni odbor je zaključio da i u narednom periodu Fudbalski savez nastavi sa finansijskom pomoći klubovima Prve, Druge, omadinske i kadetske lige Crne Gore a sve u svrhu pospješivanja rada sa mlađima kategorijama.